Informatie pupkopers Australian Labradoodle

Kijkdagen: De kijkdagen zullen in het vervolg alleen nog maar toegankelijk zijn voor de belangstellenden die zich hebben ingeschreven. We krijgen zoveel “eendagsvliegen” vandaar dit besluit.

Nieuwe nesten: De volgende honden die nog in 2014 worden gedekt zijn Eva, Sofie en Coco. Voor actuele info klik op Geplande nesten

Fokprogramma: De Australian Labradoodles zijn echte huisdieren en wij zijn van mening dat de beste manier om dit ras te fokken gewoon de huiselijke sfeer is. De pups worden op deze manier natuurlijk op de best mogelijke manier gesocialiseerd en worden vanaf het begin in huiselijke sfeer opgevoed, inclusief kinderen en andere honden. Tijdens de bevalling en de periode daaropvolgend zal de moeder wel een afgeschermde ruimte krijgen om in alle rust haar pups ter wereld te kunnen brengen en nadien te kunnen genieten van haar pups. Wanneer de pups groot genoeg zijn om op ontdekking uit te gaan worden ze verplaatst naar de woonkamer. Wanneer het weer het toelaat kunnen ze lekker ravotten in de tuin. Verder zullen wij proberen om de pup vrij snel te leren mee te lopen aan een riem. Wij hebben twee volwassen miniatuur (Coco en Sofie) Australian Labradoodles en een medium (Eva). Ushi zal vanaf de april 2015 mogen worden ingezet. Daarnaast hebben wij nog Millie die in Zweden woont en daar haar pups zal krijgen. . Wij fokken conform het fokreglement van ALFA-Europe, deze sluit grotendeels aan bij de Nederlandse wetgeving. Wij registreren onze pups en fokhonden niet meer bij ALFA-Europe.

Info voor de potentiële pupkopers: Conform de voorwaarden van de grondleggers van dit geweldige ras zijn wij verplicht de pups te laten castreren/steriliseren. Dit kan nu zowel op jonge danwel op wat oudere leeftijd. Al de pups werden normaliter gecastreerd/gesteriliseerd op de leeftijd van zeven weken. Dit houden wij ook aan voor de pupkopers die dat willen. De prijs van een mannelijke pup bedraagt € 1.800 met ingang van 1 januari 2015. De vrouwelijke pup € 1.950. De operatie voor een teefje is duurder dan die van een reu, vandaar het verschil. De sterilisatie wordt uitgevoerd middels endoscopie, oftewel middels een paar kleine gaatjes.

Met ingang van heden is het bij ons ook mogelijk om een pup te kopen met een contract waarin staat dat de pup binnen 12 maanden "geholpen" moet worden. De prijs bedraagt in dat geval 1.850 euro aangezien er andere voorwaarden aan worden verbonden. Meer info kunt u altijd bij ons opvragen.

In de prijs zit eveneens het DNA profiel. Wij hebben voortdurend contact met onze eigen dierenarts. Dit gebeurt gedurende de zwangerschap, maar ook tijdens en na de bevalling. Na de bevalling worden de pups door hun volledig onderzocht. Natuurlijk worden alle pups ingeënt en worden alle officiële papieren overhandigd aan de koper. Eveneens zal de nieuwe eigenaren zoveel mogelijk informatie van ons meekrijgen die wij wenselijk vinden. Wanneer er onverhoopt toch een allergie op zal treden binnen 12 maanden zullen wij een ander baasje zoeken. Uw geld krijgt u dan natuurlijk terug.

Aanbetaling; € 50 (dit bedrag wordt verrekend met daadwerkelijke aankoop). Voor iedere verkochte pup storten wij € 10 op de rekening van www.worldanimalprotection.nl Deze organisatie verzorgt wereldwijd hulp aan alle dieren in nood.