orange aussie dogs

Nest Daisy 2018

Nestfoto Daisy 2018
Daisy Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Daisy

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
19-08-2018
Aantal reutjes:
5
Aantal teefjes:
2
Moeder:
Daisy
Vader:
Bodhi

23-08-2018 Daisy is bevallen op zondag 19 augustus 2018. In de nacht van zaterdag op zondag werd Daisy onrustiger waarna wij haar niet meer alleen hebben gelaten. Iets voor 16.00 uur kwam de eerste pup, de laatste is na middernacht geboren. Er zijn vijf reutjes en twee teefjes variërend van creme tot rood.

Daisy wist na de komst van de eerste pup meteen wat ze moest doen en deed dat vol overgave. Wat is de natuur toch mooi geregeld!!

Op zaterdag hadden wij een röntgenfoto laten maken zodat wij zeker wisten wat er minimaal haar buik zat. Dat was maar goed ook, want tussen nummer 6 en 7 zat ruim drie uur. Doordat ze geen weeën had maakten wij ons geen zorgen en bleven geduldig wachten totdat de eerstvolgende wee weer zou komen. Daarna ging het snel en merkten wij meteen dat dit ook het einde was. De pups groeien zeer goed en lijken merendeels medium pups al is dat nu nog niet zo goed te zeggen. 

03-09-2018 Nog steeds is de groei van Daisy haar pups enorm. Je ziet inmiddels wel een verschil ontstaan tussen de miniaturen en mediums en dat is wel zo prettig voor ons om het onderscheid goed te kunnen zien. De groei van alle pups is procentueel gezien gelijk, maar qua formaat logischerwijs anders.

Voor Daisy is het nog altijd geen enkel probleem om als melkbar te fungeren en dat doe ze dan ook zonder morren. Ze heeft gelukkig genoeg melk.

Van een aantal pups zijn de oogjes al open, de rest zal snel volgen. Vanavond zullen ze kennismaken met de wormenpasta wat altijd gekke bekken geeft en ze geen idee hebben wat ze opeens in hun bek gekregen hebben.

Voor de rest valt er op dit moment niet zoveel te vertellen.

10-09-2018 De pups zijn sinds gisteren drie weken jong en wat zijn ze mooi. Je ziet duidelijk de verschillende kleuren en vachten. Zes pups zijn redelijk gelijk, een pup is de kleinste en ongeveer 400 gram lichter dan zijn broers en zussen met een uitloper van 500 gram. Daisy doet het erg goed en is een lieve mama. Het hoogtepunt van Daisy blijft toch wel de regelmatige bezoeken van haar gastouders.

De ogen en oren van alle pups zijn open. Langzaamaan proberen ze te gaan wandelen in de werpkist wat letterlijk gepaard gaat met vallen en opstaan. Nog een kleine week en dan komen alle toekomstige pupkopers op bezoek. Daarna gaan wij de pups af en toe bijvoeren zodat mama wat meer rust krijgt.

18-09-2018 Afgelopen zaterdag zijn alle aankomende pupkopers bij ons geweest om kennis te maken met het kleine (lees grote) grut. De rest van de dag waren de pups trouwens helemaal gesloopt en lagen continue te slapen. Daisy vond het eerste bezoek best spannend, maar daarna vond ze het allemaal prima. Vandaag gaan wij beginnen met het bijvoeren van de pups. Op zich lijken ze het nog niet nodig te hebben, maar misschien kunnen wij hiermee Daisy een beetje ontzien die wat steviger mag worden. Daisy eet per dag 1 kilo vers vlees en ook nog de brokken, maar toch komt ze niet aan.

Vandaag krijgen ze ook een ruimer verblijf en wordt de werpkist weggehaald. Dit zullen ze best spannend vinden, maar het is dan ook tijd voor iets nieuws. Voor Daisy betekend dit dat ze in de nacht niet meer bij haar pups verblijft, maar bij de andere honden.

01-10-2018 Alle pups zijn gechipt en goedgekeurd door de dierenarts die het wederom een prachtig nest vond. Het bezoek was best spannend voor het grut dat na de inentingen mochten rondlopen in de spreekkamer. Niet een hond heeft gepiept terwijl de naald van de chipt toch niet echt klein is. Wat een stoere pups zijn het toch!!

De verdeling is gemaakt waarbij wij volgens onze verwachting iedereen de juiste pup hebben kunnen toewijzen. De pups van Daisy zijn redelijk rustig en dat is wel zo prettig voor ons aangezien de laatste weken best zwaar kunnen zijn.

Op het moment van schrijven is het helaas slecht weer waardoor ze nog niet naar buiten kunnen. Wij willen dat het moment van naar buiten gaan een feestje wordt en niet dat ze bibberend van de kou en regen kennis gaan maken met de buitenlucht.

09-10-2018 Dit is alweer de laatste update van Daisy haar pups. Waar ze eerst zo rustig waren zijn ze nu dubbel zo druk. Ze zijn klaar om de wereld te gaan ontdekken. Daisy is het ook wel zat om als melkhond te fungeren dus de hoogste tijd!!

De kennel in de tuin hebben we opgezet, maar ze vinden het leuker om in de woonkamer rond te rennen waar ze veel meer ruimte hebben en het heerlijk warm is.

Je merkt aan alles dat ze graag meer aandacht willen en dat is best lastig met 7 pups. Het is af en toe net een stoelendans. Je knuffelt ze een voor een, maar ze sluiten snel weer achteraan om weer snel aan de beurt te komen en als het even kan nog voordringen ook:)

Wij hebben genoten van Daisy haar eerste nest. Daisy deed het erg goed, maar zorgde soms beter voor haar pups dan voor zichzelf. Als ze even de gelegenheid had spuugde ze haar voer uit zodat de pups extra eten hadden, maar hierdoor had ze zelfs soms tekort. De komende weken zal ze zeker weer gaan aansterken.