orange aussie dogs

Nest Hannah 2019

Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Hannah

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
20-04-2019
Aantal reutjes:
3
Aantal teefjes:
5
Moeder:
Hannah
Vader:
Bodhi

24-04-2019 Hannah is bevallen op zaterdag 20 april 2019. Volgens de officiële kalender was de uitgerekende datum 23 april, maar de pups hadden niet zoveel zin meer om te blijven zitten. De laatste dagen van de dracht at Hannah bijna niets meer doordat er simpelweg geen plek meer was. Kleine beetjes geven lukte nog net, maar erg enthousiast was Hannah niet.

Net als vorig jaar had Hannah nauwelijks verschijnselen die duidden op een aanstaande bevalling. In de avond plaste Hannah in de tuin en deed ze er langer over dan normaal. Dichterbij gekomen ontdekten wij de bobbel van het vruchtzakje waarna wij Hannah direct optilden en naar de kraamkamer brachten. Nu duurde het nog een paar uur voordat de eerst werd geboren en uiteindelijk zelfs de hele nacht. Om 08:10 uur werd de laatste pup geboren.

De pups zijn prachtig van formaat en kleur. Eigenlijk hoeft er niet een pup een bandje om aangezien ze allemaal anders zijn. Hannah verwennen wij met extra vlees want ze moet wel aansterken om de pups genoeg melk te kunnen blijven geven. Door de warmte de eerste dagen was dat best lastig. Hannah heeft inmiddels door dat ze niet steeds bij de pups (onder de warmtelamp) hoeft te blijven, maar ook even lekker in haar mand kan gaan liggen.

01-05-2019 En dan ben je zomaar weer een week verder en loopt alles op rolletjes. De pups doen het prima evenals Hannah. Hannah eet goed en gaat eigenlijk alleen in de avond mee wandelen waarbij ze op de terugweg niet weet hoe snel ze naar huis moet gaan. 

De pups zijn tevreden en hoor je totaal niet. Komend weekend zullen de oogjes waarschijnlijk open gaan en krijgen ze ook voor het eerst de wormenkuur. Het is wel bijzonder om ze geen bandjes om te hoeven doen ter herkenning. Voor de rest valt er op dit moment niet zoveel te schrijven.

Volgende week krijg ze gezelschap van Ivy en Åsa die dan allebei zullen gaan bevallen.

08-05-2019 Wat zijn de pups van Hannah fantastisch om te zien! Ze zijn zo mooi, ze groeien zeer goed, Hannah doet het nog beter dan vorig jaar en is lekker ontspannen. De pups hoor je ook niet zodat ze allemaal lekker in hun vel zitten. Dat kan je ook mooi zijn aan de groeicurve sinds de geboorte. Afgelopen zondag kwamen Ushi en Google langs aangezien die de volgende ochtend naar de dierenarts moesten, maar dat vonden Hannah, Åsa en Ivy toch niet zo prettig. Maandagmiddag waren ze weer weg wat meteen de rust weer terug heeft gebracht.

Het is weer heerlijk om de pups in de ogen te kijken wat ze al een echt hond maakt. Dat honden een van de snelst groeiende zoogdieren is kan je nu weer goed zien.

Tot dusver hebben wij niet veel te vermelden, maar zijn al wel nieuwsgierig hoe de aankomende pupkopers hun straks zullen vinden….

17-05-2019 Het is weer tijd voor een update. Inmiddels heeft Hannah concurrentie gekregen van Ivi en Åsa en hebben ze het goed naar hun zin in de kraamkamers. De eerste dagen was het voor alle bevallen dames lastig om de gehoorde piep bij het juiste nest te plaatsen zodat ze met z’n drietjes naar de plek gingen en wij als jurylid mochten bepalen wie gelijk had.

De pups van Hannah doen het zeer goed en wat zijn ze toch mooi. Alle 8 zijn ze verschillend en als de gelijkenis hetzelfde is dan is het geslacht weer anders zodat wij geen bandjes voor herkenning om hoeven doen.

Wij hebben het idee dat Hannah beter in haar vel zit dan vorig jaar. Dit weekend komt het eerste bezoek. Wij zijn altijd nieuwsgierig hoe de aankomende pupkopers ze zal vinden.