orange aussie dogs

Nest Sofie 2018

Sofie Orange Aussie Dogs
Bodhi Orange Aussie Dogs Australian Labradoodle

Sofie

Bodhi

Nestgegevens

Geboortedatum:
18-09-2018
Aantal reutjes:
2
Aantal teefjes:
5
Moeder:
Sofie
Vader:
Bodhi

24-09-2018 Sofie is bevallen op dinsdag 18 september 2018 precies de dag die wij hadden uitgerekend. In de ochtend is Sofie nog mee geweest met het wandelen waarbij wij al zagen dat het best snel zou kunnen gaan beginnen. Rond 16.00 uur werd de eerste pup geboren, de laatste rond 17.30 uur. Dat is voor ons zeer prettig geweest. Wij wisten dat het 7 pups zouden worden al hou je het natuurlijk wel goed in de gaten of ze echt helemaal leeg is al kunnen wij dat meestal wel zien aan het teefje haar gedrag.

Vanaf het eerste moment zit Sofie weer helemaal in haar moederrol en is tot de dag van vandaag nog niet mee gaan wandelen doordat ze haar pups niet alleen wil laten. Even plassen en poepen in  de tuin en meteen weer terug naar haar pups is voor haar zeer belangrijk. Zolang ze dat wil vinden wij het prima.

De pups zijn nagenoeg allemaal miniatuur is onze verwachting al kunnen wij nooit die garantie als geven. De vijf teefjes zijn wel zo prettig doordat er veel gezinnen die nu in aanmerking komen een voorkeur voor een teef hebben.

De groei is prima volgens het boekje. Sofie doet het ook weer geweldig zodat wij alleen maar tevreden kunnen zijn.

01-10-2018 Zonder dat je er bijna erg in hebt gehad zijn de eerste twee weken alweer omgevlogen. Sofie is pas de 10e dag weer met ons mee gaan wandelen. Alle dagen was ze niet bij kroost weg te slaan en ging ze snel even de tuin in om de behoeftes te doen. Ze is zo blij met de pups dat ze erg waaks is. Richting bezoek van de pupkopers van Daisy kan ze hard blaffen en blijft ze heel alert. Ze zal haar pups op dat moment ook niet alleen laten.

Ze groeien allemaal zeer goed en doen eigenlijk precies als anders zodat wij naast het iedere dag wegen niet veel andere activiteiten hoeven te ondernemen. Sofie kan het allemaal zelf heel goed handelen.

Op dit moment valt er verder niet zoveel te zeggen.

09-10-2018 Op de kop af drie weken geleden zijn de pups van Sofie geboren en er komt leven in:) Het schema slapen/drinken is een stuk minder, de ogen en oren zijn open en ze proberen door de werpkist te lopen. Een ondeugd klom zelfs over het deurtje dus die hebben we inmiddels verhoogd.

Sofie heeft ruim een week continue bij de pups gezeten, maar gelukkig is dat nu niet meer zo. Vreemde honden (vooral reuen) die wij tegenkomen tijdens het wandelen worden meteen door haar gewaarschuwd dat ze maar beter uit de buurt kunnen blijven en niet het lef moeten hebben bij haar pups in de buurt te komen.

Aankomend weekend worden de pups van Daisy gehaald en gaan de pups van Sofie naar de huiskamer.

18-10-2018 Gisteren hebben wij voor de tweede keer de wormenkuur gegeven wat automatisch inhoudt dat de pups halverwege zijn. Waar wij bij Daisy continue versteld stonden dat de pups zo groeiden, zijn wij hier verbaasd dat ze op een enkeling na allemaal nog zo klein zijn. Twee ondeugden kunnen zelfs door het hekwerk kruipen….Aan de andere kant bewegen ze al veel meer dan Daisy haar pups. Sinds gisteren krijgen ze ook extra voer in de vorm van brokjes aangelengd met water. Dit gaat er bijzonder goed in.

Sofie vindt het wel zo prettig dat de pups in de huiskamer zijn. Ze houdt ze zeer goed schoon en als ze maar iets ruikt gaat ze al naar binnen om voor Mien Dobbelsteen te spelen. Buiten wandelen is met Sofie nog geen feest. Iedere vreemde hond lijkt ze als een potentieel gevaar te zien voor haar pups zodat ze voorlopig aan de riem blijft. Wij zijn nieuwsgierig hoe dit met het eerste bezoek zal zijn.

29-10-2018 Morgen gaan de pups naar de dierenarts voor het chippen, inenten en de keuring waarna wij later in de pups bekendmaken wie welke pup gaat krijgen.

Het zijn ontzettend lieve pups die nog altijd tevreden zijn. Na de inentingen zullen wij ze voor het eerst kennis laten maken met het Nederlandse klimaat, we zijn benieuwd. Het zal dan wat warmer zijn dan de afgelopen dagen.

Sofie gaat gelukkig steeds meer afstand nemen en is niet meer zo met haar kroost bezig als de eerste weken.

De brokjes gaan er goed in.

07-11-2018 Waar wij een week geleden nog dachten dat Sofie het moeilijk zou krijgen wanneer de pups gaan vertrekken moeten wij nu (gelukkig) constateren dat Sofie er eigenlijk wel klaar mee is en de pups eigenlijk zover zijn om te vertrekken. Drie van hen moeten nog tot dinsdag wachten, de andere vier nog ruim een week.

De laatste week is de ontwikkeling ontzettend snel gegaan en hebben de pups ook fysiek een sprong gemaakt. Ze willen nu de wijde wereld gaan ontdekken wat niet ophoudt bij onze achtertuin. In de huiskamer rondlopen vinden ze een feest, maar is voor ons best lastig aangezien niet alles op de pups is ingericht zoals in onze vorige woningen. Alles is bijzonder interessant voor ze, ons bankstel, de snoeren, bladen, planten en ook Åsa moet het af en toe ontgelden met het kroost dat het leuk vindt om aan haar oren en staart te gaan hangen. Ivy en mama Sofie laten zich niet zien wanneer de pups in de huiskamer rondlopen.